MAAS YEMENI HONEY 125GM
AZRI ALWAYS ASLI
RM21.00
MAAS YEMENI HONEY 125GM
Price RM21.00
Brand maas
Size (L x W x H) 5 cm x 5 cm x 8 cm
Availability 9
Quantity
Description

Madu lebah Yaman adalah kerana pokok-pokok sidr nya yang terpelihara di kawasan pergunungan Hadramawt. Manakala lebah yang menghasilkan madu di pergunungan Hadramawt itu pula jenis lebah yang khusus memakan debunga sidr sahaja. Pengumpulan madu lebah pula diusahakan secara tradisional. Dengan mengambil kira kebersihan selenggaraan bagi menjaga kualiti madu menjadikan madu lebah dari negara Yaman sangat bernilai tinggi kualitinya.

KEBAIKAN MADU YAMAN
1. Beberapa penemuan perubatan telah membuktikan madu Yaman boleh menyembuhkan ulser di dalam perut mahu pun di atas permukaan kulit. Ia juga dapat melegakan cirit-birit, meredakan masalah sukar tidur, menghilangkan rasa panas matahari pada kulit dan melegakan sakit tekak.
2. Golongan penyanyi dan penyair dari zaman dahulu kala lagi telah lama menggunakan madu Yaman untuk menjaga kualiti dan prestasi suara mereka.
3.Bagi mereka yang terlalu mementingan pemakanan, menggunakannya madu Yaman merupakan langkah terbaik menggantikan gula di dalam pemakanan harian.Ini kerana manisnya madu Yaman adalalah dari kandungan glukos yang tinggi, sesuai bagi mereka yang menghidap kencing manis dan darah tinggi.Ia menjadikan seseorang itu lebih bertenaga malah membantu kita agar berasa kenyang lebih lama dari biasa.
3. Pasangan yang lama atau baru berkahwin amat sesuai menggunakan madu Yaman sebagai makanan sokongan membantu prestasi dalam hubungan seks mereka.

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews