AZRI ALWAYS ASLI
PROMOSI FOR THIS WEEK, END ON 30-09-2020
REVIEW KASEH SKINCARE 5 IN 1

Hye uolls,review kali ini merupakan produk yang dekat dengan hati akak iatu,KASEH SKINCARE 5 IN 1.Dulu wajah akak kusam, jerawat besar-besar, jeragat tompok sana sini hingga malu nak bertemu dengan semua orang hinggakan ada yang memandang rendah dan menjauhkan diri dari akak, sedih tau. Sehinggalah satu hari ada seorang kawan  akak memperkenalkan akak kaseh skincare segalanya terus berubah. Akak dah tak malu nak bertemu orang ramai, sehingga kan ada yang tegur akak ‘eh, eh, kulit muka awak dah tak macam dulu.. Licin  dan cerah, awak pakai apa Produk import ke?’ Hah akak  kongsi lah akak Cuma pakai kaseh skincare je.. Ok disini akak nak cerita kaseh skincare adalah produk keluaran muslim dan ada KKM tau, jadi tak perlu bingung dan ini selamat digunakan. Setelah akak menggunakan kaseh skincare kulit muka berubah pink-pink gitu, selamat tinggal jerawat dan jeragat.

Pertama sekali akak nak bagitau Kaseh skincare ada mengandungi 5 item iaitu milky soap, roses toner, pearl cream (day cream), diamond cream (night cream) dan gold cream (krim kunyit). Jika pengunaan yang konsisten, kulit akan nampak lebih anjal dan cerah.

Ok disini akak nak cerita melalui pengalaman dan pengunaannya, kelebihan memakai kaseh skincare nie bukan sahaja untuk pencerahan wajah ia juga membantu merawat masalah seperti jerawat yang teruk, jeragat degil, parut yang sudah lama, bintik-bintik hitam, kulit berminyak, kusam, kering, pori-pori terbuka besar, garis-garis halus dan resdung.

Seperti yang akak bagitahu kaseh skincare ada 5 item, akak akan beritahu setiap kandungan dan fungsi yang ada iaitu milky soap mengandungi susu dan ekstra beras yang membantu membersihkan kulit wajah, membantu menanggalkan sel kulit mati, membersihkan wajah secara mikro serta mencerah, memutih, melembut, menganjal dan mengecutkan jerawat. Ianya juga dapat dipotong enam dan jimat. Roses toner juga mengandungi air bunga mawar dan aloevera yang bertindak melembapkan kulit, mengecilkan liang pori, mengimbangi PH kulit, mampu menjadikan kulit lebih segar dan bersih. Cara pakai roses toner ni pulak sangat mudah hanya perlu titiskan roses toner menggunakan tisu muka/ kapas dan lapkan pada muka dan ratakan. Pearl cream pula iaitu day cream yang dirumus dari serbuk mutiara dan minyak biji anggur yang mampu memberi kesan pencerahan yang optimum pada kulit, ia juga melindungi kulit dari sinaran uv dengan kandungan SPF 35 dan mengembalikan tona kulit tidak sekata sehingga memberikan kesan warna kulit sama rata. Tak perlu banyak calit sedikit je dekat jari dah memandai lalu ratakan diseluruh wajah. Berbeza dengan Diamond cream yang dipakai waktu malam selepas menggunakan sabun pembersih muka. Diamond cream pula mengandungi vitamin E, argan oil dan serbuk collagen dapat memberikan kelembapan kulit, berfungsi mengembalikan keanjalan kulit, memberi nutrisi dam memulihkan struktur kulit pada waktu malam selepas seharian terdedah dengan sinaran matahari.  Akhir penggunaan adalah gold cream iaitu dipakai waktu malam juga boleh dipakai selepas pengunaan Diamond cream atau dipakai selang sehari. Gold cream dibuat dari kunyit dan minyak jojoba yang memberi rawatan pada kulit dari segala kerosakan kulit wajah, memutihkan cela pada kulit agar kulit berseri, membantu mencegah jerawat dan memudarkan jeragat.

Akak sarankan cara penggunaan kaseh skincare pada waktu siang, akak cuci muka dengan milky soap dulu, lap muka hingga kering dan sapukan roses toner dengan menggunakan kapas muka. Lepas tu Sapukan rata pearl cream  dan sapu tak perlu kuat sebab tak baik untuk kulit wajah kita, hanya calitkan sedikit secara nipis dan gosok perlahan-lahan tau. Untuk waktu malam pula, seperti biasa akak cuci muka dengan milky soap, lepastu calitkan diamond cream secara nipis dan gosok perlahan-lahan serta calitkan gold cream secara nipis dan gosok perlahan-lahan juga. Ni akak nak share tips untuk kulit berjerawat untuk penggunaan hari siang pakai seperti biasa, Cuma malam hari cuci muka dengan milky soap, minggu pertama penggunaan gunakan toner sahaja. Minggu kedua roses toner dan gold cream. Minggu ketiga dan seterusnya gunakan roses toner, diamond cream dan gold cream.

Hah akhir kata dari akak jika nak hilangkan masalah kulit anda tanpa ragu-ragu & selamat,cubailah KASEH SKINCARE 5 IN 1,mesti jadi pilihan utama anda macam akak ni,haaa.Selamat mencuba!

 

 

 

 

 

Leave a reply